Mulighederne er mange, når man skal i gang

Man kan komme i gang med Microsoft Dynamics CRM på flere måder, hvilken afhænger af en række faktorer såsom ønsket om selv at "eje" sin CRM-installation eller lade andre tage sig af den i form af en hosted løsning eller online.

 

Microsoft Dynamics CRM - Online løsning

Virksomheder, der ikke ønsker at have ansvaret for sit eget it-udstyr, kan med fordel vælge onlineudgaven af Microsoft Dynamics CRM 2011, eller sagt med andre ord “ Microsoft Dynamics CRM i skyen”.

Når man er i "skyen" kan man let integrere Microsoft Dynamics CRM til sine forretningsapplikationer i kombination med f.eks. SharePoint og Azure. Mange virksomheder, især mindre men også mellemstore virksomheder vælger ofte onlinemulighederne og benytte Microsoft Dynamics CRM 2011 Online frem for den lokale løsning, da dette ofte vil være den billigste løsning, og fordi man stort set har de samme muligheder, som en lokal løsning tilbyder.

Med online-udgaven af Microsoft Dynamics CRM 2011 betaler man ofte et månedligt beløb per bruger. Med i prisen får man et CRM-system, som altid har de seneste opdateringer, såvel som backup og sikkerhedssystemer, og man behøver dermed ikke at bekymre sig om den bagvedliggende netværksinfrastruktur.

 

Microsoft Dynamics CRM - Lokal løsning

Microsoft Dynamics CRM kan installeres som en lokale løsning, altså hvor man selv eller en partner, installerer og konfigurerer Microsoft Dynamics CRM 2011 på den egen infrastruktur. Med den lokale løsning har man fuld frihed til at tilpasse og integrere Microsoft Dynamics CRM med sine øvrige forretningssystemer.

De virksomheder, som i dag har en lokal installation af Microsoft Dynamics CRM 4.0, kan vælge at opgradere denne til Microsoft Dynamics CRM 2011. Har man en tidligere installation af Microsoft Dynamics CRM, skal denne først opgraderes til Microsoft Dynamics CRM 4.0, før der opgraderes til Microsoft Dynamics CRM 2011.

Man kan også flytte sin Microsoft Dynamics CRM 4.0 til Microsoft Dynamics CRM 2011 Online, ligesom det også er muligt at flytte fra Online til Lokal løsning ,hvis der opstår behov for det.

Vælger du den lokale løsning, kan du benytte forskellige licensmetoder; enten hvor du betaler for dine licenser ved køb af disse, eller hvor du splitter betalingen op med en fordeling over tre år…

 

Microsoft Dynamics CRM - Hosted løsning

Den hostede løsning fungerer på samme måde, som den lokale løsning, altså hvor du får alle fordelene men hvor det er en hostingpartner, der har ansvaret for hardware, software og licenser.

Mange vælger ofte en hosted løsning fordi man i forvejen har andre forretningssystemer, såsom ERP, Microsoft Office mv., hos hostingpartneren i forvejen, og hvor man føler sig tryg ved den service partneren yder.

Den hostede løsning vælges ofte i scenarier hvor der skal laves integration til andre forretningssystemer såsom ERP-systemer.